xoves, 9 de xuño de 2016

Receita 1: Polo con Cúrcuma acompañado de cuscús e verduras


Hoxe presento a miña primeira receita e quixen arriscar con algo que ata agora nunca fixe: Polo con Cúrcuma ao que decidín acompañar cun cuscús e verduras para non afastarse das súas orixes.
É unha receita moi fácil de facer, que require de tempo, pero o normal para unha elaboración de comida.


INGREDIENTES: 
Para o polo:

-          Polo (a cantidade que se precise na ocasión)    -Aceite

-          Cebola                                                                                -Allo

-          Sal                                                                                        - Pementa

-          Unha cullerada de cúrcuma
Para o Cuscús:

-          Cuscús

-          Verduras (ao gusto, como me gustan os platos coloridos eu escollín: pemento verde, vermello e amarelo; berenxena; cebola; tomate; zanahoria.)

-          Sal

-          Pementa

-          Améndoa laminada (opcional)

PREPARACIÓN:
*Collemos unha pota, engadimos o aceite e a continuación o polo con sal e pementa. Deixamos que se doure, e despois engadimos o allo e a cebola.. Logo, engadimos a cullerada de cúrcuma e revolvemos. Unha vez pochada a cebola, engadimos auga ata que case se cubra o polo e deixamos reducir. 
*   Para o Cuscús, primeiro fervemos a auga e logo engadimos. Non tarda nada en facerse, eu aconsello engadir unha pouca auga con sal e deixar repousar.
*Para as verduras: nunha tixola engadimos un pouco aceite, e engadimos as verduras, sal e pementa. Fanse a fogo lento. Cando estean máis ou menos feitas, engadimos allo en láminas e se se quere améndoas. Eu ademais, rociei viño branco para que lle dera un sabor diferente. Cando xa estean feitas, engadimos o cuscús que tiñamos reservado e mesturamos todo.




A SABER:
A cúrcuma é orixinaria da India, China e Oriente Medio. Hoxe en día tódolos países tropicais a cultivan e ademais de para a gastronomía, tamén se emprega na medicina polos seus múltiples beneficios:

-          Reduce a acidez do estómago

-          Evita os gases

-          Protexe o fígado e o corazón

-          Bo remedio para curar a artrite

-          Antidepresivo natural: estimula o sistema nervioso e ten efectos no sistema inmune e no estado de ánimo. Reduce pois, os niveis de estrés e aumenta os niveis de serotonina no corpo.

-          Aumenta as defensas

-          Remedio natural para os problemas respiratorios

-          Antimicrobiana: axuda a eliminar os microbios evitando, por exemplo, que as feridas se infecten.

-          Regula os ciclos menstruais

-          Permite tratar algún tipo de cáncer como por exemplo o Alzhéimer

Continuaremos aprendendo con máis receitas...

2 comentarios:

  1. Xa chega o ulido por estas terras, e que sabroso debe de estar!!!

    A cambiar, a enriquecerse, a cultivarnos a todos os que lemos este blog.

    ResponderEliminar
  2. De Galicia a Bombay... isto me fai viaxaar!!

    ResponderEliminar